vineri, 21 august 2009

EMOTII DE 23 AUGUST

Ei, da, bine, am emotii. Emotii pentru cum va fi la Targ-usor-ul la care, cu maxima mandrie vom participa pe 22-23 august, la Clubul Taranului. E un fel de "prima zi de scoala" combinata cu "teza la chimie". Zic "chimie" pentru ca, pentru mine, chestia asta a fost si este, in continuare, de neinteles. Unica materie scolara despre care nu am inteles absolut nimic. Asa cum nu inteleg nici mecanica clientelei targurilor. Cine vine la targ? Cine vine sa cumpere dintr-un targ? Ce cauta omul, in cazul meu, oama, cand vine spre taraba ta? OK, chilipiruri, ma rog, pana aici m-am prins. Dar cand devine o marfa, un chilipir? Si cum o faci pe respectiva clienta sa priceapa la nivel subtil ca e un chilipir? Ca tu, mic facator de oaresce, stii ca ceea ce vinzi este, practic, un cadou, pentru ca stapanesti datele problemei, stii cat a costat fiecare margica, atica si bobita. Dar ea? Oama? Cum afla ea ca, exact aceeasi marfa pe care i-o oferi cu o doza de modestie din coltisorul tau, ai "bagat-o" si intr-un magazin de fitze pe Calea Victoriei, prilej cu care pretul lor s-a dublat, triplat etc. Evident, tu le-ai dat un discount simtitor apropitarilor magazinului, pentru ca ei sunt fericitii posesori de locatie. Iar locatia costa. Orice costa. Numai imaginatia si munca ta nu costa...
In fine, sa nu ne amaram. Ne asteapta un weekend inedit, cel putin deocamdata. Si, cel putin deocamdata, ne vom bucura sa vedem manute lacome scotocind prin toata taraba, poate, luand niste cercei, sau vre-un pandant, asa , ca amintire, de la Targ-usor-ul de 23 august.
A, da, Pisoiu' credea pana mai ieri, ca nu prea avem marfa si vom fi cu taraba goala. Aseara, dupa ce le-am grupat, oarecum, pe caprarii, s-a razgandit. Sa dea Ceru' sa nu avem noi atata marfa cata cerere va fi si sa facem lista de asteptare :).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu