vineri, 13 februarie 2009

DOMNUL VALENTIN DRAGOBETE

Mi-ar placea sa intalnesc un nene pe care-l cheama Valentin Dragobete in acte. De la ma-sa lui, nu prefabricat la batranete. Si care sa aiba ca hobby cupidonismul. El, de fel, e mecanic auto. Sau inginer in fabrica. Il vad putin murdar de ulei si nu prea bine adaptat vietii de azi. In timpul liber e match-maker. El nici nu stie ce inseamna asta, dar o face din vocatie. El i-a facut cunostinta vecinei aleia dragute de la etajul 3 cu baiatul cel nou de la munca si acum ei au copii impreuna. Si, mai demult, tot el i-a gasit cumnatei lui (o scorpie!) un baiat bun care, 23 de ani mai tarziu inca ii suporta hachitele. Si cand prietenul lui a ramas vaduv mult prea devreme, domnul Dragobete i-a atras atentia ca invatatoarea de la scoala copilului lui se uita cam lung dupa el. Or mai fi si altii dar nu-i stiu eu. Totusi, de sarbatori, la masa lui se aduna vreo 8 cupluri carora le-a fost nas de cununie.
Domnul Valentin Dragobete nu exista. Dar nu ar fi dragut sa “play Cupid” macar o data pe an in loc sa dam de bunavoie o zecime din venitul lunar pe o inutila inima de plush?
De Valentine’s nu vreau daruri fara continut. Dar, aviz amatorului, asta nu inseamna ca nu vreau daruri!

2 comentarii:

  1. Si ce fuse pan' la urma?????????

    RăspundețiȘtergere
  2. Pentru anonim:
    Un ulei de masaj din roze marocane - sa-mi miroasa curu' a flori. Stai, ca tocmai m-a lovit: adica vrea sa zica ca nu-mi miroase curu' a flori in mod naturel?!? Sunt socata!

    RăspundețiȘtergere